Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
Elnökségi közlemény PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. november 20. péntek, 22:03

Na, már megint van valami, amit nem hagyhatunk szó nélkül Cry. A Magyar Úszó Szövetség a weboldalán írtak szerint nagyon eltökélt abban, hogy megszerezze a klubházunk bérleti jogát. A DNHE elnöksége kötelességének érezte, hogy reagáljon a MÚSZ honlapján írtakra. Az elnökség közleménye a MESZ honlapján is megjelent, illetve itt is olvasható:


A Danubius Nemzeti Hajósegylet elnökségének közleménye

Egyletünk elnöksége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Magyar Úszó Szövetség határozatot hozott az Egyletünk által használt klubház bérleti jogának megpályázásáról. Az üggyel kapcsolatban az alábbi tényekre hívjuk fel az érintettek és a nyilvánosság figyelmét:

 1. Egyletünk hatályban lévő, érvényes szerződés szerint, jogszerűen üzemelteti a telepet. A szerződés további meghosszabbításra irányuló igényünk jogszerűségét az illetékes sport-szakállamtitkár írásban ismerte el.
 2. Érthetetlennek, etikátlannak és sportszerűtlennek tartjuk, hogy a MÚSZ elnöksége két, tőle független fél szerződéses viszonyáról határozatban mond véleményt, a szerződésbe be akar avatkozni, illetve, hogy nyomást akar gyakorolni a szerződő felekre.
 3. Nem kívánjuk a korábbi kétoldalú, pályázat útján elnyert szerződés tartalmát nyilvánosan elemezni (ehhez egyébként a MÚSZ-nak nincs is joga), de rögzítjük, hogy
  • a határozatukban foglaltakkal ellentétben nem bérleti, hanem üzemeltetési szerződést kötöttünk, az üzemeltetési (és nem bérleti) díjfizetési kötelezettség mellett sok egyéb, jelentős anyagi terhet jelentő kötelezettséget is vállalva.
  • a határozatukban foglaltakkal ellentétben, Egyletünk soha, semmilyen ajánlatot nem kapott más telephelyre, így az ötletet nem tudjuk, és nem is akarjuk minősíteni;
  • az általunk a PM szerződés szerint üzemeltetett és fejlesztett telep jelentős része az uszoda építés érdekében átengedésre került, aminek fejében komplex megállapodást kötöttünk. Abból részleteket kiragadni félrevezető és nem tartozik a MÚSZ illetékességi körébe.
 4. Tényként rögzítjük, ismételten, hogy margitszigeti telepünkön magas színvonalú sporttevékenység folyik, az utánpótlás neveléstől a nemzetközi szintű versenyzésig, kiegészítve diák-egyetemi, szabadidős és veteránevezéssel. Emellett évek óta foglalkozunk sérült (fogyatékkal élő) fiatalok eveztetésével is. Tevékenységünk komplexitását különösen nagy értéknek tartjuk és ebből a szempontból is fontos a telep központi elhelyezkedése.
 5. A DNHE elnöksége nem kíván foglalkozni a MÚSZ székház, illetve reprezentatív, sportdiplomáciai központ iránti igényével, de sportszerűtlennek tartjuk hogy ezt az igényt egy jól működő szakosztály rovására, egy rendeltetésszerűen használt sporttelep felszámolása révén kívánják kielégíteni.
 6. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a székház funkció ellentétben van a Margitsziget autóforgalomtól elzárt, közpark jellegével.
 7. A MÚSZ-nak az a törekvése, hogy a reprezentatív székház iránti igényét egy működő sporttelep megszüntetése árán és környezetvédelmileg aggályos módon kívánja megoldani, véleményünk szerint ellentétes a magyar olimpiai mozgalom szellemével is.

Budapest, 2009-11-20


Módosítás dátuma: 2017. június 18. vasárnap, 08:42
 
A hvg.hu oldalán is megjelentünk PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. október 30. péntek, 10:17

Tanulságos cikk jelent meg hvg.hu internetes oldalán a klubházunk körül kialakult helyzettel kapcsolatban. Gyönyörűen kitűnik, hogy a médián keresztül egyesek miként torzítják el a tényeket, és ködösítenek azzal a szándékkal, hogy az olvasóból ellenérzést váltsanak ki az érintett féllel, jelen esetben a Danubius Nemzeti Hajós Egylettel szemben.

Módosítás dátuma: 2009. november 11. szerda, 06:35
 
Már az Index is velünk foglalkozik PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. október 29. csütörtök, 12:23

A www.index.hu főoldala vezető hírként értekezett a Danubius Nemzeti Hajós Egylet vs. Gyárfás Tamás klubházunkat érintő ügyről.

A cikk itt is olvasható. 

Módosítás dátuma: 2009. október 30. péntek, 21:22
 
Tengeri Evezős Világbajnokság 2009 PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. október 28. szerda, 20:42

Erdélyi Zsolt (Cica) 14.
a Tengeri Evezős Világbajnokságon

Módosítás dátuma: 2013. április 20. szombat, 15:01
 
Évadzáró 2009 PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. október 22. csütörtök, 22:05

Hírlevél és meghívó
a DNHE minden mai és régi evezősének és a Kedves Szülőknek
 

1. Évadzáró
2009. november 7-én, szombaton rendezzük a hagyományos évadzárónkat, amelyre mindenkit szeretettel várunk, akinek fontos a margitszigeti evezés.

Módosítás dátuma: 2009. október 30. péntek, 21:23
 
hírTV - riport PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. október 26. hétfő, 23:32

Nálunk járt a hírTV!

 

Szeptember 30-án, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet elnöksége a sportszerűség és a korrekt tájékoztatás, valamint a magyar evezős sport utolsó margitszigeti bázisának a megőrzése érdekében nyílt levélben fordult a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaihoz, és minden, a magyar sportért felelős fórumhoz, valamint a sportszerető közvéleményhez. A levél, azonnali válasz  Gyárfás Tamásnak, a Magyar Úszó Szövetség elnökének a 2009. szeptember 26-i MOB közgyűlésen Egyletünket és az általunk használt evezős csónakházat érintően tett kijelentéseire, melyek tisztességtelenek voltak és valótlanságokat tartalmaztak.

Egyletünk az azóta eltelt idő alatt a nyílt levelet számos helyen megjelentette a médiában, abban a reményben, hogy a nyilvánosság bevonásával a margitszigeti evezős létre nézve kedvező döntés születik, és a parti házra vonatkozó bérleti szerződésünk meghosszabbításra kerül.

2009. október elején nálunk járt a hírTV. Az akkor készült, az Egyletünket bemutató riportot, a Pálya című műsorban 2009. október 26-án este 22:30-kor tekinthettük meg.

A riport letölthető innen.

Illetve itt is megtekinthető:

Все-таки надо признать,-не все люди "Леонид максимов скачать"такие мерзавцы, как о них можно подумать.

До "Решебник по математике 5 класс виленкин чесноков жохов шварцбурд"самой смерти не изгладятся они из "Форд фокус 2 прошивка"моей памяти.

На ваше имя "Краткое содержание барышня-крестьянка а с пушкин"будет открыт счет в банке.

Рубин понял это по тому, "Скачать историю государства российского"как она крушила все, что не могла ""забрать с собой.

Хони Бирнс, мой скаковой тренер тоже член ""штаба, командовал конниками-связными, поддерживавшими "Тапер куприн краткое содержание"сообщение между очагами восстания.

Эти трагические события во "План эвакуации ааа"многом способствовали тому, что охотник на "Скачать оперу для нокиа 5800"бизонов и его дела были преданы забвению.

Вы всегда будете "Скачать программу для создания календарей"желанным гостем в наших владениях!

Он не "Игры на двоих вормикс"стал сгребать ее в охапку, как кое-кто из ее "Песня на юбилей скачать"дружков, воспоминания о которых "Ценников образец скачать"до сих пор тревожили ее.

Маршевая рота, оставшаяся без кухни, была прикреплена "Скачать игры на нокию 5530 на весь экран"на довольствие к "Скачать рок русский альбомами"другой полевой кухне.

Сказав себе, однако, что из двух зол надо "Скачать реал плеер"выбирать меньшее, я твердо решил "Одесса скачать карту"ехать в Сент-Луис.

Но уже с первых шагов он был обеднен, обокраден "Прошивка для psp e1008 скачать"и обездолен.

Многое "Игры бэнтэн 10 инопланетная сила"надвигается очень серьезные события, которые просто перевернут все на сто восемьдесят градусов.

Módosítás dátuma: 2013. április 20. szombat, 15:01
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

20. oldal / 20