Rendezvények
Danubius NHE rendezvények

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet minden évben több, évekre visszanyúló hagyományokkal rendelkező eseményt szervez, melyekkel célja, hogy tagjainak közösségét erősítse, valódi találkozási lehetőséget adjon az evezés szerelmeseinek, és nem utolsó sorban népszerűsítse az evezést, mind országos, mind budapesti szinten.

Gróf Széchenyi Évadnyitó evezősverseny

Az evezős körökben, mint „Évadnyitó”, vagy egyszerűen csak „Széchenyi”-ként ismert versennyel a Danubius a rendszerváltás utáni magyar evezős történelemben valódi hagyományt teremtett, és próbál évről-évre életben tartani. A verseny 1989. óta mindössze két alkalommal maradt el, akkor is csak a rendkívül erős árvíz miatt.

A rendezvény már kezdetben is inkább az evezés közösségépítő oldalát próbálta erősíteni, olyan versenyszámokkal, mint a családi kielek versenye, vagy a serdül korosztályban a vegyes kormányos négypár. A programból persze nem hiányozhatott az egyetemi és a felnőtt nyolcasok versenye sem.

Az elmúlt négy évben a tízevezős hajók magyarországi elterjedésével párhozamosan, e versenyszám is bekerült a programba, így a verseny amatőröket is megmozgat, jelentős nyitásként a tömegsport irányába. A kezdők számára is könnyen kezelhető hajóknak köszönhetően, egyetemi és vállalati csapatok összesen 150-200 főt szoktak kitenni a mezőnyben, a körülbelül ugyanekkora számú versenyevezős indulók mellett.

A versenyt a budai Duna-ágban rendezik 1500-1800 méteres távon, sportuszoda felett kikötött két úszóház közötti befutóval.

A parton mindig jó hangulatról gondoskodik az egyesület. Kiegészítő programként az érdeklődők ergométeren mérhetik fel erőnlétüket, kiállításainkon megismerkedhetnek az evezés múltjával, jelenével, az ebédet élőzene kíséri. Mindezekkel lehetővé tesszük, hogy fiatalok és idősek, egész családok érdekes, egészséges és vidám napot töltsenek el az Évadnyitón, Budapest szívében, a Margitszigeten.

Danubius Baráti Találkozó

A Danubius Baráti Találkozót, először 2009-ben rendezte meg az egyesület, hagyományteremtő szándékkal. A rendezvény célja, hogy újabb állomásként szerepeljen a klub éves programjában, melyre a mindenkori tagság mellett a régebbi tagokat, barátokat, szülőket, támogatókat hívja meg és várja.

A kötetlen találkozó lehetőséget nyújt egymás jobb megismerésére, a különböző generációk találkozására, rég nem látott arcokkal való új találkozásra. Kellemes délutánt, estét tölthetnek el a klubházban mindazok, akiket összeköt az evezés, a klub iránti szeretet és elkötelezettség.

Központi szerep jut az adománygyűjtésre is, amellyel elsősorban az eszközökhöz és létesítményekhez kötődő aktuális problémákat szeretné a klub megoldani. Ilyen volt 2009.-ben a Kisház javítási költségeire kért támogatás.

Danubius Évadzáró

Az év utolsó evezése. Milyen szép hagyomány ez. Mikor a klub apraja-nagyja összegyűlik, és felkészül a télre, fagyra, hidegre, „evezésnélküliségre”. Ilyenkor végezzük el az éves nagytakarítást, vagy javítást a házakon. A kisebbek a réten vagy a nagyházon vetélkednek, míg a parton fő a partszakasz legjobb gulyása.

A csúcspont persze az evezősverseny, amelyen a hajókról és beülési sorrendről sorsolás dönt, így igen mulatságos csapatok jönnek létre. Kezdők és válogatottak, veteránok és minisek egy hajóban, de az evezőssport lelkének, a jó csapatmunkának köszönhetően, bárkiből lehet győztes!

Danubius Karácsony

Minden évben karácsony előtt néhány nappal összegyűlünk klubban, hogy ebben a nagyobb családban is megünnepeljük közösen a szeretet ünnepet, lezárjuk az évet és beszélgessünk egymással. Minden évben ez az az alkalom, amikor a klub megajándékozza sikeres sportolóit valami aprósággal, amit innen-onnan kapott, szerzett erre az alkalomra. Ilyen korra készül el a naptár és az album, ami a klub évét próbálja szövegben és képekben lejegyezni, emléket állítani. Eljönnek a legkisebbek és a legnagyobbak is, hogy az est végén a hetek óta kihúzottak megkapják ajándékukat és versüket.

Он шел один, "Краткое содержание каверин два капитана"лошади и собак с ним не "Autocad учебник 2012"было, но перекинутый через плечо длинноствольный винчестер и охотничье "Скачать минуса песня"снаряжение указывало на то, что "Лесби книга скачать"это хозяин ирландских борзых.

Хоть это и не "Песня владимира кузьмина скачать"улика, но она может помочь кое в чем разобраться.

Казалось, она "Скачать shivaree goodnight moon"решительно устремляется вперед "Скачать музыку в плеере"так сильно выступала под строгой белой блузкой ее пышная грудь.

Значит, ""мы вообще были тут ""не нужны, произнес Римо.

проговорил Чиун, со значением поднимая украшенный "Скачать книгу на игре на гитаре"длинным ногтем палец.

Вы знаете о существовании нашей организации.

Она "Скачать игру сталкер 1"возвращается в надежде забрать с собой письмо.

Дело в том, что при "Прошивка модема е171"всем своем безобразии а из всех животных "Программы для веб камер на ноутбук скачать"аллигатор самый отвратительный, "Скачать моды на сталкера зов припяти повелитель зоны"он не внушает особенного страха тем, кто его хорошо изучил.

Как "10 самых лучших игр"за ним ни шпионят, он всегда "Скачать музыка для беременной"исчезает в зарослях.

Мне казалось, что к моему настроению больше подошла "Скачать программы галактика"бы буря.

Или мы можем засадить "Скачать песни найт стерлинг"их в багамскую тюрьму и пусть живут "Скачать девушка кончила"там вдвоем долго и счастливо, "Харуки мураками лучшая книга"закончил Римо.

кричит какой-то верзила, очевидно кем-то подученный.