Köszönjük Csepel EK

A DNHE nagyon köszöni a CSEPELEK segítségét!

 

Budapestnél, mint tudjuk, június 9-én, vasárnap 891ceniméterrel tetőzött minden idők legnagyobb árvize. A Duna kedden már apadni kezdett, szerdára látványos lett a szintcsökkenés, és beregisztrálva, árvízvédelmis karszalaggal bemehettünk terepszemlét tartani a Margitszigetre (amelyet június 4-én, kedden este hatkor kellett elhagynunk): a Csolnakda és a Wesselényi-úszóház a parti kőházunkkal szinte egy magasan, szépen, épen áll (úszik). De áll a homokzsákokból közel két méter magasra épített nyúlgát is, áram- és vízellátás még nincs. A területre belépni életveszélyes: a fellazult talajból könnyen kifordulhatnak az évszázados-, de akár a fiatal fák is. A mi udvarunkat megvédte a védmű, persze lesz dolgunk bőven, mert, hát talajvíz, a szúnyogok is sokan vannak, de hogy mikor tudunk visszatérni… június 20.-án sikerült. Nagy nehezen…

De, hogy ez alatt hol vendégeskedtünk, és élveztük a Kis-Duna örvény nélküli sima víztükrét (mert „mi-nagydunaiak”, sosem valljuk be, de néhol-mindenhol, rettentően örvényes, és olykor botrányosan viselkedik szeretett „Nagy-Dunánk”, de érte szeretjük, nem ellene, és különben is, a Tengeri VB, vagy egy versenybírói motoros hulláma semmi nekünk…)?

A CSEPEL Evezős Klub telepén!

Nagyon köszönjük ezt a sportbaráti segítséget, ami lehetővé tette, hogy hajóink, evezőseink épen, egészségben túl éljék az országosan kihirdetett vészhelyzetet, és hogy ne essen ki két hét felkészülés. Most már örömmel mondhatjuk: megúsztuk!

 

DNHE Elnöksége