Gyászhír

Mély megrendüléssel tudatjuk a Danubius Nemzeti Hajós Egylet tagjaival és az evezős sport kedvelőivel, hogy Egyletünk TISZTELETBELI ELNÖKE, a Magyar Sport Szövetség egykori elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Evezős Szövetség egykori elnökségi tagja, DR. GELLAI IMRE, 2017. január 6-án, 84 éves korában elhunyt.

Mi, a margitszigeti evezősök nagy köszönettel tartozunk neki, hiszen történelmünk legválságosabb időszakában a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalat (amelynek a székhelye akkor a Margitszigeten volt) vezérigazgatójaként állt mellénk és karolta fel a margitszigeti evezés ügyét. Egyletünk egyik jogelődjét, a VM. Csemege Evezős szakosztályát a rendszerváltás küszöbén, 1989-ben a bázis vállalat egy tollvonással megszűntette. A szakosztály akkori vezetőinek hívó szavára dr. Gellai Imre elvállalta az általunk alapított önálló evezős klub elnöki tisztét.

A Danubius Evezős Klub, majd a régi, gyökereit gróf Széchenyi Istvánig visszavezető Nemzeti Hajós Egylettel történő egyesülés után Danubius NHE elnökeként eltöltött 15 küzdelmes, szép évben a sport, a Margitsziget, a Széchenyiig visszanyúló nemes hagyományok iránti elkötelezettség és korrektség vezérelték tetteit. Elnöki tevékenysége alatt elnökségünkben a bizalom légköre uralkodott: Ő, mint elnök elsősorban bölcs tanácsaival és szükség esetén kapcsolatainak mozgósításával járult hozzá az egylet működési feltételeinek a javításához. A szakmai munka irányítását az Elnökségben dolgozó evezős szakemberekre bízta, akiknek a hozzáértését, elkötelezettségét soha nem kérdőjelezte meg. Belső viták estén mindig az értelmes kompromisszumok irányába terelte a vitázó feleket.

Nyugdíjba menetele után, az elnöki posztról való leköszönésekor is az Egylet érdekeit tartotta szem előtt, mondván, hogy a gazdasági és társadalmi életben még aktív vezetőt próbáljunk utódjául választani. A Tiszteletbeli Elnöki címet, amelyet haláláig betöltött, örömmel elvállalta, és továbbra is segített, ahol csak tudott.

Mi, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet tagjai, a margitszigeti evezősök, hálás szívvel őrizzük emlékét, és mély részvéttel osztozunk a család fájdalmában!

dr. Domonkos Anna
DNHE alelnök

Hosszú és eredményes szakmai pályafutásáról az alábbi linkekre kattintva olvashattok:
http://turizmus.com/szemelyi_hirek/elhunyt-gellai-imre-1140928
http://www.turizmusonline.hu/belfold/cikk/elhunyt_dr__gellai_imre