Elnökség

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet elnökségét ötévente választja a klub közgyűlése. Legutoljára 2017-ben választott a közgyűlés új elnökséget. Az elnökség, mint a klub vezető döntés hozó szerve (természetesen a közgyűlés után) célja, hogy előteremtse a klub fennmaradásához szükséges anyagi feltételeket, jobb lehetőségeket teremtsen a DNHE keretein belül sportoló tagoknak a céljaik megvalósítására. Közösséget teremtsen a tagokból, mely közösség minden tagja felelős annak segítéséért.
A DNHE elnöke Vanczák Gergely, gazdasági alelnöke Kulifai Krisztina, szakmai alelnöke Hörcher Dániel.
A 2017-es közgyűlés tiszteletbeli elnöknek választotta meg Denk Andrást.


Az elnökség tagjai:

Dr. Alliquander Anna
1977-ben született, két leányka édesanyja. Férje is evezős. Megelőző orvostan és népegészségtan szakvizsgával rendelkező szakorvos, tanulmányait a Semmelweis Egyetem ÁOK-n végezte, ahol jelenleg is dolgozik a SE Népegészségtani Intézetben. Doktoranduszként a TF Sporttudományok Doktori Iskolájában a női evezés és versenyzés lassú térhódításának okait kutatja. Tagja a Magyar Evezős Szövetség Hagyományőrző Bizottságának.1989 óta evez – mindvégig Egyletünkben. Harmincnyolcszoros felnőtt magyar bajnok, egyetemi világbajnok, EB negyedik, VB nyolcadik, Olimpiai tizenharmadik. Az elnökségben feladata a gróf Széchenyi István által alapított Hajós Egylet szellemiségének megőrzése, hagyományaink ápolása. Az utánpótlás nevelés nem titkolt szándékával a Csenge Díj „ügyének” gondozása. Egyedi elbírálásra irányuló kérelmek (szociális, egészségügyi, stb. alapon) felkarolása. Évfordulók, köszöntések, díjátadók szervezése, kapcsolattartás a „Csemegésekkel”, és a „nagy öregekkel”.

Hörcher Dániel - szakmai alelnök
Közlekedésménök és alkalmazott közgazdász, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán, valamint a Vrije Universiteit Amsterdam térökonómia és közlekedésgazdaságtan szakán végezte. Jelenleg az angliai Imperial College London doktorandusza és a BME meghívott oktatója. 1999-ben kezdett evezni a DNHE-ben, 2007-ig volt aktív versenyző. 2010 és 2012 között edzőként tevékenykedett, tanítványai ezalatt 12-14 éves korosztályokban hat magyar bajnoki címet szereztek.

Kőrös Tamás

Kulifai Krisztina - gazdasági alelnök

László Veronika

Lovász Benedek

Vanczák Gergely - elnök
1980-ban született. Okleveles villamosmérnök, diplomáját a BMGE Villamosmérnöki és Informatikai Kar Számítógépek rendszer- és alkalmazás technikája szakirányán szerezte. Jelenleg a Microsec e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató üzletágvezetője. 1992. óta evez. Egyetemi Világbajnok, tizenhatszoros magyar bajnok, hétszeres Budapest-Baja győztes és csúcstartó férfi egypár evezősben. Kétszeres csúcstartó Szabados Dezső emlékversenyen (FF4x, FF2x). Az elmúlt években számos esetben segített az egyletnek hajók, kiegészítő eszközök (motorcsónak, spinning kerékpárok, ergométer, lapátok, stb,) beszerzésében. Az elnökség tagjaként továbbra is elsősorban anyagi források felkutatásával próbál hozzájárulni a klub működéséhez, versenyzők összefogásával.