Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
Sándor István 95 éves!

Kilencvenötödik születésnapját ünnepelte június 8.-án a magyar evezés egyedülállóan eredményes személyisége, Sándor (Stadler) István. Az 1969 óta külföldön – az Egyesült Államokban, majd Kanadában – élő sportembert a MESZ és a DNHE közösen fogja köszönteni, június 21-én, 18. órakor az „Európa Házban”, vagyis ugyanott, ahol 1937. május 3-án először ült hajóba az egykori Hungária Evezős Egylet csónakházából vízre szállva.

 
„Hív a Duna” -beszámoló
Danubius - széchenyi emlékverseny

2016. május 8-án, gyönyörű napsütéses időben rendezhettük az amatőr és hobbievezősöket, szabadidős sportolókat és egyetemi csapatokat célzó gróf Széchenyi István Emlékverseny második fordulóját, a „Hív a Duna” gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Országos Egyetemi Bajnokságot, fixüléses tízevezős versenyt.

A verseny nyitányaként Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester helyettes asszony üdvözölte a versenyzőket és a nézőket. Kiemelte, hogy a Főváros számára milyen fontosak azok a rendezvények, amelyek a várost kettészelő folyón, a Dunán zajlanak, ezért köszönetet elismerését fejezte ki a rendező Danubius Nemzeti Hajós Egyletnek.

Házigazdaként Vanczák Gergely alelnök, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség nevében dr. Kiss Ádám köszöntötte a jelenlévőket. Jó érzés volt látni, hogy a jótékonysági futamban evező egészséges sportolók milyen szeretettel segítik hozzá a sportolás örömeihez sérült embertársaikat. Ők pedig hálásak voltak a segítségért és a Széchenyi Család Alapítvány ajándékaiért.

Újdonság volt az idén először megrendezett baráti-, családi futam. Egyik hajóban eveztek a verseny névadójának mai leszármazottai A Széchenyi Család Alapítvány tagjai, másikban két család a DNHE Baráti köréből. Itt lapátoltak még az igazi családot nélkülöző, a DNHE evezősei által patronált Pilisi Gyermekotthon fiataljai.

A munkahelyi csapatok futamgyőztesei serleget kaptak, a szuper döntő első helyezettje az aranyérem mellé, a Budapesti Sportszövetségek Uniója által felajánlott kupát, a Jásdi Pincészet ital, és a Főkert Zrt. virág ajándékának is örülhetett. A rendezők valamennyi versenyzőt jó hangulatú gulyás partin látták vendégül.

Az ilyen és hasonló rendezvények amellett, hogy az evezést, az egészséges életmódot népszerűsítik, hozzájárulnak a közösségépítéshez, a családok közös, sportos szórakozásához is. Összességében elmondható, hogy ez az esemény jól kapcsolódott a Széchenyi Emlékév programjaihoz és méltó volt a Széchenyi által megalapozott evezős hagyományokhoz.

Külön köszönet az összes segítőnek, önkéntesnek, a szülőknek, a kormányosoknak, az egykori, a jelenlegi, és jövőbeni evezősnek, hogy részt vettek a verseny sikeres lebonyolításában! Köszönjük az edzőknek is a sok munkáját, a hosszúra nyúlt munkanapokat az "előgyakorlatozások" során!

Domonkos AnnaA versenyen készült rengeteg fotó Gábor Enikő és Mészáros Bálint keze munkáját dicséri. A két alábbi linken lehet nézelődni:

https://plus.google.com/photos/115383117110244460032/albums/6282411721566407473

https://plus.google.com/photos/107999106127306593057/albums/6282339860344481201

Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek!

Módosítás dátuma: 2016. május 19. csütörtök, 12:15
 
Rendes évi Közgyűlés

M E G H Í V Ó

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet 2016. május 25-én 17:30 órakor tartja RENDES ÉVI KÖZGYŰLÉSÉT
A margitszigeti klubház (volt Európa Ház) emeleti helyiségében
cím:1007.Budapest-Margitsziget Művész sétány hrsz:23800./5

A Közgyűlés napirendje:

 1. Megnyitó, tájékoztatás az Egylet elhelyezéséről.     dr. Domonkos Anna általános alelnök
 2. A közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása
 3. Tagfelvételi kérelmek jóváhagyása
 4. Beszámoló a DNHE 2015. évi tevékenységéről:
 5.       a) szakmai beszámoló Vanczák Gergely szakmai alelnök
        b) gazdasági beszámoló (mérleg) Kulifai Krisztina gazdasági alelnök)
 6. A Közhasznúsági jelentés előterjesztése Kulifai Krisztina
 7. A Számvizsgáló Bizottság beszámolója Nagyné Perényi Erika
 8. A Fegyelmi Bizottság beszámolója dr.Roden Gábor
 9. Kérdések, kiegészítések, hozzászólások. A beszámolók elfogadása.
 10. Alapszabály módosítás (az Egylet székhelyének megváltozása miatt)
 11. A 2015. év szakmai és költségvetési terve
 12.      a) szakmai terv Vanczák Gergely
       b) költségvetési terv, a tagdíj megállapítása Kulifai Krisztina
 13. Egyebek


Amennyiben a 17:30 órára összehívott közgyűlés nem határozatképes, akkor a 18:00 órakor kezdődő megismételt közgyűlés az Alapszabály vonatkozó pontja szerint a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes. A közgyűlés írásos anyagai 2014. 05. 20-tól tekinthetők meg a klubházban.

A közgyűlés meghívója letölthető innen.

Regisztráció 05.25-én 17:00 órától a klubházban!

Budapest,2016. 05.11.


A tagság aktív részvételére számítva, sportbaráti üdvözlettel,

dr. Domonkos Anna általános alelnök sk.

 
Meghívó: gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Országos Egyetemi Bajnokság 2016. május 8., vasárnap

Kedves Régi Evezősök!

Kedves Mindenki, aki az evezést szereti, vagy szeretné megismerni!

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet idén is megrendezi a hagyományőrző Széchenyi verseny második fordulóját, a „gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regattát és Országos Egyetemi Bajnokságot”, amelyen cégek, önkormányzati és egyetemi csapatok részvétele több éves hagyomány.

Hiva A duna


Idén azonban azoknak a számára is lehetőséget szeretnénk biztosítani a versenyen való részvételre, akik saját munkahelyükön nem tudnak 10, vagy minimum 8 fős csapatot megszervezni, de BARÁTI, vagy CSALÁDI körből ki tudnának állítani egy csapatot.

Számukra külön futamot indítunk, a győztes külön díjazásban részesül.

A verseny biztonságos, fixüléses tízevezős hajókban zajlik. Ezekben a hajókban a mozgás egyszerű, nem igényel nagy evezős előképzettséget, de csapatmunkát és egymásra figyelést igen. Hisszük és valljuk, hogy aki a vízen megtanulja, hogy együtt, egy irányba húzza a lapátot, az az élet minden területén jó csapatjátékosként megállja majd a helyét.

A versenykiírást, amelyben a nevezéssel kapcsolatos információkat találhatók, mellékeljük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nevezési díj fejében a verseny előtt a szervezőkkel egyeztetett időpontban 2 alkalommal gyakorlási lehetőséget biztosítunk.

Elérhetőségeink: tel: 06 30 676 4794, 06 30 6170224, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


DNHE Elnöksége

Bővebben:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10150664631254991&id=68951339990

 
M E G H Í V Ó „HÍV A DUNA” gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Országos Egyetemi Bajnokság

Kedves egyleti tagok! Régi és mai evezősök! Evezős-barátok!

Tisztelettel meghívunk Benneteket kedves családotokkal együtt a 26. gróf Széchenyi István Emlékverseny második fordulójára, amelyet cégek és intézmények amatőr csapatai, továbbá egyetemisták részére rendezünk fixüléses tízevezős hajókban.

Időpont: 2016. május 8. vasárnap
Hely: Danubius Nemzeti Hajós Egylet Wesselényi Csónakháza (Margitsziget, Hajós Alfréd sétány, a Nemzeti Sportuszodától északra)
A verseny helyszíne: a Margitsziget budai oldali Duna szakasza

Az ünnepélyes megnyitó 10:00 órakor lesz a Wesselényi Csónakházon.

A verseny az öt csillagos szállodák futamával veszi kezdetét, majd a hagyományos jótékonysági futam következik, amelyben a Down Alapítvány fiataljai vetélkednek egymással az öt csillagos szállodai dolgozók és a rendező, Danubius Nemzeti Hajós Egylet sportolói támogatásával. A rendezvény további érdekessége az a futam, amelyben baráti és családi csapatok mellett a Pilisi Gyermekotthon fiataljai is próbára teszik erejüket és evezős tudásukat. A nap további részében cégek, intézmények, önkormányzatok csapatainak szurkolhatunk.Az Egyetemisták versenyére 13:30-kor, a Céges Döntőre 14.00 órakor kerül sor.

Eközben a további küzdelemből már kieső csapatok részére megkezdődik a hagyományos gulyás-parti a Wesselényi Csónakházzal szomszédos Főkert Nonprofit Zrt. kertjében. Gulyás jegyeket az ugyanitt, a már 9 órától működő büfében lehet vásárolni.

Délután aktív sportolási programot is kínálunk: evezést a biztonságos, fixüléses tízevezős hajóban és/vagy ergométer (evezős gép) kipróbálása.

Várunk Benneteket szeretettel!
Danubius Nemzeti Hajós Egylet elnöksége

Módosítás dátuma: 2016. május 06. péntek, 08:13
 
EGY SZÁZALÉK PDF Nyomtatás

Tisztelt szülők, kedves klubtagok, régi és mai evezősök, vízi sportok kedvelői!

Kérünk Benneteket, hogy adótok 1%-val támogassátok klubunkat, és erre biztassátok ismerőseiteket, munkatársaitokat, barátaitokat is.

Név: Danubius Nemzeti Hajós Egylet
Adószámunk: 19009636-1-41

Miért?

1.    Közhasznú társadalmi szervezetként arra törekszünk, hogy minél több utánpótlás korú fiatallal megismertessük az evezést, számukra a rendszeres edzés lehetőséget biztosítsuk, hogy ennek révén a sport mindennapi életük részévé váljon, és a legtehetségesebbek országos és nemzetközi versenyeken is sikereket érjenek el. Ezen túl felnőtt oktatással, egyetemisták, iskolai és munkahelyi közösségek, valamint fogyatékkal élők eveztetésével is foglalkozunk.

2.    Mint ismert, az elmúlt évben el kellett hagynunk a Margitsziget budai oldalán lévő klubházat, és a pesti oldalon lévő rendkívül leromlott állapotú, fűtés és egyéb központ berendezések nélküli épületbe, az ún. Európa Házba kellett költöznünk. Az épület felújítását, használatra alkalmassá tételét Egyletünknek kell megoldani. Szűkös erőforrásaink átcsoportosítása ellenére, valamint sportolóink és a szülők rengeteg önkéntes munkája ellenére – amit ezúton is köszönünk – az alapfeladataink ellátása is nagy nehézségekbe ütközik.

3.    Az evezősök vízre szállását és a hajóink tárolását biztosító úszó csónakházaink folyamatos karbantartása, a szélsőséges időjárás, a vízállás ingadozás, a nagy hajóforgalom miatti hullámverés, a sorozatos betörések, rongálások okozta sérülések kijavítása, az éppen most esedékes nagyjavítások költségei mellett az utóbbi években a korábbiakhoz képest nagyságrendekkel magasabb hatósági díjak (műszaki szemle, kikötési és mederhasználati díj, fővárosi közterület foglalási díj stb.) megfizetése már-már a teljesítőképességünk határát súrolja.

4.    És mert az egy százalékos rendelkezés nem is kerül pénzetekbe…


Bp., 2016. április 8.            Köszönettel: a DNHE Elnöksége
Módosítás dátuma: 2016. május 01. vasárnap, 09:17
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 21