Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
EGY SZÁZALÉK PDF Nyomtatás

Tisztelt szülők, kedves klubtagok, régi és mai evezősök, vízi sportok kedvelői!

Kérünk Benneteket, hogy adótok 1%-val támogassátok klubunkat, és erre biztassátok ismerőseiteket, munkatársaitokat, barátaitokat is.

Név: Danubius Nemzeti Hajós Egylet
Adószámunk: 19009636-1-41

Miért?

1.    Közhasznú társadalmi szervezetként arra törekszünk, hogy minél több utánpótlás korú fiatallal megismertessük az evezést, számukra a rendszeres edzés lehetőséget biztosítsuk, hogy ennek révén a sport mindennapi életük részévé váljon, és a legtehetségesebbek országos és nemzetközi versenyeken is sikereket érjenek el. Ezen túl felnőtt oktatással, egyetemisták, iskolai és munkahelyi közösségek, valamint fogyatékkal élők eveztetésével is foglalkozunk.

2.    Mint ismert, az elmúlt évben el kellett hagynunk a Margitsziget budai oldalán lévő klubházat, és a pesti oldalon lévő rendkívül leromlott állapotú, fűtés és egyéb központ berendezések nélküli épületbe, az ún. Európa Házba kellett költöznünk. Az épület felújítását, használatra alkalmassá tételét Egyletünknek kell megoldani. Szűkös erőforrásaink átcsoportosítása ellenére, valamint sportolóink és a szülők rengeteg önkéntes munkája ellenére – amit ezúton is köszönünk – az alapfeladataink ellátása is nagy nehézségekbe ütközik.

3.    Az evezősök vízre szállását és a hajóink tárolását biztosító úszó csónakházaink folyamatos karbantartása, a szélsőséges időjárás, a vízállás ingadozás, a nagy hajóforgalom miatti hullámverés, a sorozatos betörések, rongálások okozta sérülések kijavítása, az éppen most esedékes nagyjavítások költségei mellett az utóbbi években a korábbiakhoz képest nagyságrendekkel magasabb hatósági díjak (műszaki szemle, kikötési és mederhasználati díj, fővárosi közterület foglalási díj stb.) megfizetése már-már a teljesítőképességünk határát súrolja.

4.    És mert az egy százalékos rendelkezés nem is kerül pénzetekbe…


Bp., 2016. április 8.            Köszönettel: a DNHE Elnöksége
Módosítás dátuma: 2016. május 01. vasárnap, 09:17
 
Gyászhír

Nagyböjt ötödik hetében, 2016. március 14.-én, életének 73. évében végtelen önuralommal viselt szenvedés után elhunyt Kádár Istvánné született Szandtner Klára.

A családi evezős hagyományok tisztelete és édesapja – dr. Szandtner Egon, a Nemzeti Hajós Egylet nagy evezős egyénisége, Egyletünk volt alelnöke – emléke késztette Őt arra, hogy a Margitszigeten működő utolsó evezős közösséget segítse, támogassa. Köszönetünk és tiszteletünk kísérje utolsó útjára, mély részvéttel osztozunk a család fájdalmában!

„Téged Isten dicsérlek
és hálát adok mindenért. (…)

Hogy mindig jutott két garasom adni
és magamnak nem kellett kéregetnem,
hála legyen. (…)

Hogy sohasem féltem a szeretettől
és szerethettem, akik nem szerettek,
hála legyen.

Hogy akik szerettek, szépen szerettek
és hogy nem kellett nem szépen szeretnem, hála legyen. (…)

Hogy megtarthattam a hitet
és megfuthattam a kicsik futását
és futva futhatok az Érkező elé
s tán nem kell a városba mennem
a lámpásomba olajért, hála legyen!”

/Sík Sándor/


Budapest, 2016. április 6.

 

TÁMOGASSA A MARGITSZIGETI EVEZÉST ADÓJA 1%-ÁVAL! 

Amennyiben lehetősége van, kérjük személyi jövedelemadójának 1%-át  ajánlja fel a Danubius Nemzeti Hajós Egyletnek.

A kedvezményezett adószáma: 19009636-1-41 
A   kedvezményezett   neve:   Danubius   Nemzeti   Hajós   Egylet.

További információkat itt olvashat.


Támogatását előre is köszönjük,

Danubius Nemzeti Hajós Egylet 
 
BÚÉK - 2016 Nyomtatás

Sikerekben gazdag boldog Új Esztendőt kívánunk!

DNHE elnöksége

 
26. Gróf Széchenyi István Emlékverseny és 6. Budapest Kupa 2016. április 2-án!!!

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet a Magyar Evezős Szövetséggel közösen idén is megrendezi az Evezős Évadnyitó gróf Széchenyi István Emlékversenyt és a Nemzetközi Budapest Kupa nyolcas és női négypár versenyt! A gróf Széchenyi István Emlékverseny már több, mint 25 éve a magyar evezős évad hivatalos évadnyitó versenye. A Budapest Kupáért 4.5 kilométeres távon, 20 másodperces indítási távolsággal üldözik majd egymást a hazai és nemzetközi csapatok. A verseny, a maga nemében egyedülálló hazánkban. A napi szinten edző, első vonalbeli versenyzők mellett a veterán csapatok képviseltetik magukat legnagyobb számban.

Bővebb információ a verseny hivatalos honlapján olvasható: http://budapestcupregatta.com

DNHE elnöksége

 
Karácsony 2015

DNHE Karácsony 2015!

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet hagyományos karácsonyi ünnepségére, amely egyben az „Egy hajóban evez a család!” családbarát programsorozatának része - 2015. december 21-én, hétfőn 18. 00 órai kezdettel került sor. A rendezvény helyszíne – most először – új klubházunk, az „Európa Ház” emeleti társalgója volt, melyet két szieszta gázkályha segítségével sikerült igazán jó hőmérsékletűvé varázsolni. No meg a szeretet melege…

A Család-barát program résztvevői jó hangulatban érkeztek a helyszínre, ők ugyanis a hivatalos ünnepség megkezdése előtt családi kaland-túrán vettek részt, amit kérésünkre a Bagolyvár-Birodalom szervezett a számukra a szigeten. (Lásd: www.bagolyvar-birodalom.hu)
Az ünnepség elején köszöntők hangoztak el, sor került az éves szakmai munka rövid értékelésére, az idei bajnokok, helyezettek és edzőik jutalmazására. Ezután meghallgattuk Brzózka Helena karácsonyi népdal előadását gyönyörű szopránjával, majd tanuló, serdülő, ifi, és felnőtt lányok-fiúk – bekezdésenként váltva egymást – elmondták Illés Sándor Az angyal című elbeszélését.
http://szjptk.iif.hu/toronyor/III_evf_2_4_osszevont/angyal.htm
Ezután következett immár hagyományt teremtve, a jobbnál-jobb versek felolvasása, amelyek egymás megajándékozására születnek a karácsonyi húzás keretében.
A programot szendvicsek, sütemények, üdítők és pezsgők, valamint a tagok csodás házi süteményei ízesítették.

Köszönjük mindenkinek a megtisztelő jelenlétét, sikerekben, örömökben gazdag Boldog Új Esztendőt kívánunk a 2016. évre!

Rendezvényünk támogatója:


 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

11. oldal / 21